Al enige tijd stel ik Bach Bloesem samen voor mijn klanten, maar Bach Bloesem voor dieren is toch wel iets anders.

Door mijn passie voor de paardensport ben ik begonnen om de Bach Bloesem samen te stellen voor paard én ruiter, met toch mooie resultaten.

Door mijn dressuur ervaring en het vele lesgeven heb ik een goede kijk gekregen op de problemen die zijn ontstaan bij Uw paard of natuurlijk bij uzelf.

Kortgeleden ben ik benaderd door Jolanda Appelman, zij vertelde mij dat ze een fantastisch, zelf gefokt, paard rijdt.

Ze brengt hem uit in de Z-1 maar laat zich op dat moment slecht sturen, gaat slecht de ring in en was nogal afgeleid door bijvoorbeeld plantenbakken, juryhokje enz, kortom een nogal stressvolle situatie.

In eerste instantie heb ik rij-technisch naar de combinatie gekeken, hier was niets mis mee, daarom zijn we begonnen met de Bach Bloesem voor haar paard en voor Jolanda.

 

We zijn begonnen in juni 2016, en na enkele maanden gaat het super met Eye of the Tiger en Jolanda, ze heeft zeer goed gepresteerd op de noord-hollandse kampioenschappen, waar veel drukte is.

Na een aantal succesvolle proefen, zijn ze inmiddels gestart in de ZZ-licht, en nog 1 punt verwijderd van de ZZ-zwaar, top dus!!.

Tiger laat zich veel beter sturen en is in de ring bezig met zijn werk…. zoals we het willen natuurlijk.

 

Kortom, is Uw paard onrustig op stal, angstig, niet geconcentreerd of misschien onhandelbaar en zijn er geen lichamelijke problemen, dan kunt U de Bach Bloesem eens overwegen, wel is het zo dat ik eerst wel kom kijken of Bach iets zou kunnen betekenen, het kan immers ook een rij-technisch probleem zijn, hier doet Bach niets mee.

Het is niet zo dat U er lang aan vast zit, vaak is in een paar maanden wel duidelijk of het werkt of niet, werkt het wel, dan kunt U rustig weer stoppen, U zit zeker niet aan lange behandelingen vast.

 

Hieronder kunt U een filmpje zien waarin Jolanda Appelman op haar Tiger rijdt

 

https://quik.gopro.com/v/IYvowImqYz/